02/09/1403  
 
شنبه, ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ۰۹:۳۸ ۶۲
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • کمیسیون‌ها
چچ
نشست مشترک اعضای هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه استان با مدیر کل محترم اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان

نشست مشترک اعضای هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه استان با مدیر کل محترم اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان

بررسی مشکلات صنف IT,ICT و ارائه راهکارهای رفع موانع در جلسه مشترک ما بین اعضای سازمان نصر استان و مدیر کل و معاون محترم اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان

در این جلسه که با حضور اعضای هیئت مدیره نظام صنفی رایانه استان و مسئولین ارشد اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تشکیل گردید به بررسی برخی مشکلات و موانع موجود در صنعت فناوری اطلاعات و راهکارهای آن پرداخته شد که خلاصه فرمایشات اعضای حاضر به شرح زیر میباشد :
مهندس مهدی خرامش معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان : همواره سعی بر این بوده جلسات متعددی با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در دوره گذشته برگزار شود و مشکلات و موارد مورد بررسی قرار گیرد .


مهندس علی دوچرخه ساز دبیر محترم سازمان نظام صنفی رایانه ای استان:در ابتدا ضمن تبریک و تهنیت و آرزوی موفقیت روز افزون به جناب آقای دکتر فرزاد جهت انتصاب ایشان به سمت مدیر کل اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیز تقدیر و تشکر از همکاری ها و تلاش ها جناب آقای مهندس خرامش ؛ به شرح پتانسیل های سازمان نظام صنفی رایانه استان پرداختند .
- سازمان نظام صنفی رایانه استان در سه شاخه: شرکت ها ، فروشگاه ها و مشاوران عضو گیری نموده و دارای کمیسیون‌های تخصصی من جمله : بیگ دیتا ، اینترنت اشیا ، نرم افزار ، مشاوران ، سخت افزار ، افتا ، آموزش ، زیر ساخت و شبکه میباشد ؛ همچنین شورای انتظامی این سازمان نیز وظیفه رسیدگی به شکایات را برعهده دارد.
وی ادامه داد : ما بر این باوریم که اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین سازمان نصر یک خانواده اند و مطمئنا سازمان نصر استان می‌تواند بعنوان مشاوره و بازوی اجرای ICT نقش مهمی را ایفا کند ؛ اعتقاد بنده بر این است که فناوری اطلاعات در کلیه حوزه ها از حالت اختیار به حالت اجبار تبدیل وضعیت داده است ، پس می توان با یک برنامه ریزی هدفمند بیشترین بهره برداری را از پتانسیل بخش خصوصی برد.
- در ارتباط با اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی ، طبق فراخوانی انجام یافته در سازمان ، طرح‌های خوبی به سازمان ارائه شده وسازمان در حال تهیه پروپوزال جامع میباشد که کلیه مباحث مربوط به شهر هوشمند از قبیل ترافیک ، حمل و نقل ،هوشمند سازی پارک ها و مکانهای عمومی ، پارکینگ ، مدیریت پسماند و تابلوهای هوشمند را در بر می گیرد .
- در زمینه سلامت هوشمند ، بمانند کرونا ویروس ، که با بحران مواجه شده ایم ، میتوانیم از پتانسیل های بخش خصوصی در مدیریت بحران ، از طریق مدل سازی و شبیه سازی ویروس و همچنین مانیتورینگ و رصد مبتلایا که نقش مهمی در مدریریت این بحران دارد؛ استفاده نماییم .و نیز در زمینه کشاورزی هوشمند و گردشگری هوشمند میتوان کارهای خوبی به انجام رساند.
- ایشان درپایان صحبت ها نیز ابراز امیدواری کردند که با حضور جناب آقای دکتر فرزاد وحمایت از بخش خصوصی و علی الخصوص اعضای سازمان نصر استان ، شاهد رونق و توفیق صنعت ICT در استان و همچنین ارتقاء جایگاه در سطح کشوری باشیم .
مهندس ایوب هادی عضو محترم هیئت مدیره و رئیس کمیسیون آموزش سازمان نظام صنفی رایانه استان : به شرح مسایل مرتبط با آموزش پرداخته و اعلام کردند نگاه باید به حوزه آموزش به عنوان زیرساخت و با هدف انتقال موارد کاربردی و تخصصی باشد.
با توجه به تجهیزات و زیرساخت های قوی سازمان مدیریت صنعتی در این حوزه انعقاد قرارداد تفاهم‌نامه با سازمان مذکور به منظور آموزش پرسنل شرکت های عضو سازمان و حتی آموزش دانشجویان با هدف آمادگی آنها برای ورود تخصصی به این شرکت ها پیشنهاد می شود.
مهندس اصغر افتخاری عضو محترم هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان : با اشاره به اقداماتی که تحت عنوان اینترنت اشیا اجرا شده اعلام کردند ؛ این اقدامات با مفهوم واقعی این حوزه فاصله داشته و گواه این فاصله ، تعداد دستگاه های متصل به شبکه های جهانی به ازای هر نفر در کشور ما در مقایسه با کشورهای پیشرو در این زمینه می باشد و از طرفی استان ما نیز از نسبت متوسط کشوری هم جا مانده است.
مهندس سهیل حیدری عضو محترم هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان : با اشاره به پتانسیل مشاوران سازمان ؛ در حال حاضر سازمان نظام صنفی دارای ۵۰ مشاور و ۱۵۰ کارشناس حقوقی می‌باشند که طی آزمون ، کارشناسان ، به مشاوران ارتقا پیدا می‌کنند ؛ استفاده از این پتانسیل بزرگ در قراردادهای دولتی و خصوصی می تواند در کیفیت اجرای قراردادها تفاوت ایجاد کند .


دکتر سید مهدی حمیم اسکویی عضو محترم هیئت مدیره نظام صنفی رایانه ای استان : با اشاره به قوانین حوزه فناوری اطلاعات به شرح این موضوع پرداختند که این قوانین در مقایسه با پیشرفت های این حوزه عقب مانده و پاسخگوی نیازهای فعلی نمی باشد .
مهندس علی محمدی لامع عضو محترم هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان : به عنوان نماینده فروشگاه ها از توانایی فروشگاه ها جهت انجام خدمات خرد و خدمات پس از فروش اشاره کرده و اعلام نمودند شرکت‌ها در خط مقدم و فروشگاه ها به عنوان پشتیبان در زمینه فروش و خدمات پس از فروش هستند ؛ شرکت ها و فروشگاه ها به جای رقابت منفی باید دارای هم افزایی بیشتر باشند.
مهندس حسین علی محمدی ریاست محترم سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان نیز به شرح برخی از مسائل حوزه فناوری اطلاعات پرداخته و اعلام نمودند : با توجه به تاسیس اقتصاد دیجیتال در استان این سازمان آمادگی همکاری با استفاده از دانشجویان و شرکت ها و مستقر کردن آنها در پارک مذکور را دارد .
همچنین با توجه به مشکل بودجه در پروژه های IT,ICT ، سرمایه مورد نیاز پروژه‌ها باید از بخش خصوصی جذب شود ؛ شرکت‌هایی هستند که در حوزه BOT در راستای آب و هوا و گردشگری منابع خوبی دریافت کرده ولی برعکس در بخش هوشمندسازی شهر ، ارتباط خوبی با شهرداری و شورای شهر برقرار نشده و شرکت‌های فعال در این حوزه حمایت نمی‌شوند.
- به منظور هماهنگی لازم میان شرکت‌های نوپا با شرکتهای عضو نظام صنفی رایانه‌ای استان ایجاد اتاق فکر و یا مرکزی برای تعامل با یکدیگر اهمیت دارد .
وی همچنین اشاره نمودند با توجه به مشکلاتی که از لحاظ موارد قانونی یا مسائل فنی قراردادها بروز می‌کند ، حضور مشاوران فعال سازمان در قراردادها ، می تواند راه حلی برای این مشکل باشد.
مهندس حامد جمشیدی رئیس محترم اداره فناوری اطلاعات اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات استان : امکانات و تسهیلاتی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فناوری اطلاعات به بخش خصوصی و فعالین این حوزه ارائه می دهد ،می تواند موجب همکاری این اداره کل با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به عنوان نماینده بخش خصوصی فاوا باشد.
همچنین با توجه به اینکه پتانسیل بالایی در شرکت‌های زیرمجموعه سازمان نظام صنفی رایانه استان وجود دارد ، می‌تواند بازوی وزارت در سطح استان و این اداره کل در مواردی مانند مشاوره حقوقی و تخصصی در قراردادهای IT,ICT و تحقق تحول دیجیتال ، اتاق فکریICT ، طرح‌های BOT و ... باشد .

دکتر محمد فرزاد مدیر کل محترم اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان : با اشاره به این مورد که چالش‌های اشاره شده در این جلسه مورد تایید وی نیز می‌باشد ، اعلام فرمودند در دوره مسئولیت اینجانب ، ارتقای ظرفیت‌های بخش خصوصی اولویت اول را تشکیل می‌دهد و سوابق هر یک از شرکت‌های عضو نشان می‌دهد ظرفیت این بخش در استان بسیار بیشتر از ظرفیت و وضعیت فعلی است ، هرچند تلاش های خوبی نیز انجام گرفته است و ارتقای این بخش با تلاش سازمان نظام صنفی رایانه ای استان ممکن می شود ، نه تنها در بخش فاوا در صنایعی مانند چرم و مهندسی پزشکی ، اتکا به جایگاه برتر گذشته موجب از دست دادن این جایگاه در سال‌های اخیر گردیده است ؛ البته به جای مقصر گردی باید چالشها و موانع را شناخته و برطرف نمود ؛
هدف از برگزاری این جلسه و همفکری و همکاری آتی ،رفع این چالشها است ؛ با توجه به وجود سه دانشگاه جامع در استان و همچنین مراکز عالی و پژوهشی دیگر ، جایگاه فعلی در حوزه فاوا برازنده ما نمی باشد .
همچنین باید تلاش کرد تا این استان حالت مرجعیت در بین استان‌های همجوار را نیز داشته باشد .
وی افزود : پیشنهادها و ایده آل های شما در بستر شهر خلاق رشد خواهد کرد ، در بحث شهر خلاق به سه مورد تکنولوژی ، استعداد و مدارا کردن باید توجه نمود . اگر تکنولوژی پذیرفته نشود ، از راه های دیگر وارد می شود .
با توجه به اینکه چارچوب ما منعطف نبوده و شاخص‌های ما با شاخص های جهانی منطبق نمیباشد ، استعدادها در استان هدر می‌رود . در زمینه رواداری نیز در جایگاه مناسبی نیستیم که نمونه آن اختلافات به وجود آمده در سازمان طی سالهای اخیر می باشد ؛ در این زمینه به شیوه رقابت شرکت های بزرگ جهانی توجه شود.
در دوره اخیر سازمان فناوری اطلاعات ایران ، اعتماد و نگاه مثبت بی‌سابقه‌ای به نظام صنفی رایانه‌ای وجود دارد که این فرصت نباید از بین برود.
اقتصاد دیجیتال در دنیای امروز یک امر اختیاری نبوده ، بلکه تنها گزینه موجود و یک ضرورت برای ایجاد تحول در همه حوزه ها باید باشد ، به عنوان مثال در وضعیت شیوع بیماری اخیر و محدودیت‌های ناشی از آن نیز بیشتر از قبل لزوم تحقق آن را نشان می دهند.

منبع:
آدرس کوتاه شده: