08/09/1403  
 
یکشنبه, ۱۱ مهر ۱۳۹۵ ۲۱:۰۸ ۹۴
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار سازمان
چچ

اردوی کارآفرینی گردشگری با محوریت؛

"تبریز را میزبان جهانیان می کنیم" / سه ایده برتر انتخاب شد

اردوی کارآفرینی گردشگری با محوریت تبریز۲۰۱۸(استارت‌آپ‌ویکند گردشگری و کارآفرینی - تجربی) و شعار "تبریز را میزبان جهانیان می کنیم" برای اولین بار در آذربایجان شرقی به مدت سه روز برگزار شد.

با ورود به حال‌وهوای مهرماه و بهار آموزش، شمیم استارت‌آپ و کارآفرینی در شهر اولین‌ها بیشتر و بیشتر می‌شود. رویدادی که در سه روز آخر هفته دوم مهر ماه همزمان با روز جهانی گردشگری کلید خورد با نام اردوی کارآفرینی گردشگری "تبریز2018"  خبر ساز شد. رویدادی که افرادی را که در پی برداشتن قدمی در راستای تحقق تبریز 2018 هستند، را به واکنش می‌طلبد و به عرصه مدعیان حمایت از گردشگری و استارت‌آپها تبدیل شده است.

رویداد کارآفرینی گردشگری تبریز که برای اولین بار در آذربایجان شرقی برگزار شد یک استارت‌آپ‌ویکند گردشگری و رویداد  کارآفرینیتجربی است که شرکت کنندگان این اردوی کارآفرینی با ایده های ناب خود با شعار "تبریز را میزبان جهانیان کنیم"  تلاش می کنند شهر تبریز را به بهترین شکل برای تبریز ۲۰۱۸ پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی است آماده کنند.

در این رویداد ۵۴ ساعته که از تاریخ 7 تا 9 مهر ماه در تالار اندیشه پارک ائل گلی با همکاری  تبریزپراجکت وهابکارآفرینی تبریز ، شـرکت‌کنندگان پرانگیزه‌ای شامل فعالان حوزه گردشگری، هتل‌داری و صنایع وابسته، برنامه نویسان، مدیران تجاری، بازاریاب‌ها، طراحان گرافیک و علاقه‌مندان کارآفرینی برای بیان ایده های خود و تیم حضور داشتند.

روز اول رویداد

روز چهارشنبه 7 مهر ماه افتتاحیه این رویدادبرگزار شد، در این مراسم بهمن حسین‌زاده مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی، حسن اطاعت مدیرعامل شرکت ایده‌های نوین پارسیان، سینا نویدی کارشناس و مشاور مهندسی ارتباطات و فعال در حوزه استارت آپ ها صحبت کرده و بعد از سخنرانی پانزده نفر برای بیان ایده های خود روی صحنه رفتند و در مورد جزئیات و افرادی که برای تیم خود نیاز دارند سخن گفتند.

در ادامه این روز ایده 7 نفر به عنوان ایده برتر انتخاب شده و شرکت کنندگان حاضر در محل یک نفر را به دلخواه رای پیوستن به تیم انتخاب کردند، در طی این سه این تیم ها در محل مورد نظر مستقر شده و برای تبدیل ایده به یک محصول با همراهی مربیان و داوران حاضر کار کردند.

استفاده از ابزار ict برای رونق گردشگری امری ضروری است

بهمن حسین زاده مدیر کل اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی درباره حمایت های دولت از راه اندازی کسب و کارهای نوپای فناوری و برگزاری جلسات ماهیانه برای بررسی نحوه عملکرد صحبت کرد و گفت:  تبریز توانسته است طی چند سال گذشته زیرساخت بسیار قوی  را برای رشد کسب و کارهای نوپای فناوری ایجاد کند و شرایط برای تولید کنندگان محتوا فراهم است تا با توسعه برنامه‌های کاربردی موبایل، وب‌سایت‌های جذاب و ایده های جدید پا به میدان بگذارند.

وی گفت ظریب نفوذ استفاده از ابزارهای هوشمند در جهان در سال 2018 به 51.7 درصد می رسد و سود جهانی بازار فناوری اطلاعات 3.7 میلیارد دلار است و ارزش بازار محتوای موبایلی در سال 2019، 38 میلیارد دلار برآور شده است.

اردوی کارافرینی

وی ادامه داد: از سال 88 تا 93 استفاده از اینترنت 30 برابر افزایش یافته و و 73 درصد از کاربران این حوزه افراد زیر 34 سال هستند. در طی این چهار سال مفاهیم جدیدی در حوزه فناوری اطلاعت شکل گرفته است و اکنون عصر، عصر محتواست و رمز موفقیت در دست صادر کنندگان محتوا و محتوا آفرینان است.

بهمن حسین زاده در اردوی کارآفرینی گردشگری تبریز بیان کرد: استفاده از ابزار ict برای رونق گردشگری امری ضروری است و سامانه های مختلفی از جمله: سامانه گردشگری الکرونیکی (ETS) ، سامانه گردآورنده گردشگری (ETIP)،  سامانه های کامپیوتری برای ذخیره جا و مکان(CRS) ، سامانه های اطلاعاتی جغرافیا و موقعیت یابی جهانی، سامانه مسافرت مجازی برای  پیاده سازی تکنولوژِی های مختلف وجود دارد.

حسین زاده بیان کرد: استفاده حداکثری از زیر ساخت ها برای توسعه خدمات فناوری اطلاعات در راستای خلق ثروت در استان امری ضروری است و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی برای توسعه کسب و کار جدید این حوزه اقداماتی از قبیل ایجاد کمیته فعالین و نخبگان حوزه، برنامه ریزی برای ایجاد مرکز شتابدهی، حمایت از برگزاری رویدادها خبر داد و گفت کیمیته راهبری و توانمند سازی و تسهیل گری کسب و کارهای نو فاوا در مرکز رشد دانشگاه سهند تشکیل شده است و از طریق وب سایت www.ictstartups.ir در دسترس است. در کنار این موارد فراخوانی در جهت اعطای تسهیلات از محل وام وجو اداره شده در سال 95 برای حمایت از طرح های فناورانه ، تولیدکنندگان نرم افزار، شرکت های نوپا، بازی رایانه ای داده شده است و علاقمندان می توانند برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند

مدیر کل اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی از افتتاح مرکز IXP جهت مدیریت ترافیک پهنای باند، تخصیص میزبانی شرکت های  استانی و ایجاد چتر وای فای به منظور توسعه دسترسی به شبکه خبر داد و گفت  افتتحاح این مراکز سبب اشتغال زایی در حوزه آی تی استانمان نیز خواهد شد.

گردشگری تبریز، ایده ها و فرصت ها

حسن اطاعت مدیر عامل شرکت ایده های نوین پارسیان که به مدت 22 سال در زمینه مدیریت کسب و کار، تجارت الکترونیک فعالیت کرده  و در سالهای اخیر علاقه قابل توجهی به حمایت از استارت آپ ها و رویدادهای کارآفرینی دارد در خصوص تجربیات سفر اخیر خود به نمایشگاه بازاریابی دیجیتال در آلمان و "گردشگری تبریز، ایده ها و فرصت ها" صحبت کرد و گفت: فرهنگ و هنر شهر است که گردشگر را به خود جذب می کند، اما باید همگام با مدرن سازی شهر فرهنگ گذشته آن را حفظ کرد زیرا تاریخچه شهر افتخار آن و نقطه شروع را نمایش می دهد.

وی گفت: وجود مراکز خرید مدرن، هتل های پنج ستاره، خیابان های شهر نیستند که گردشگر را به خود جذب میکند آنها زیرساخت های اصلی هستند که باید در هر شهری باشد؛ این غذاهای چشیده نشده، آثار تاریخی، مناظر دیدنی، مسائل فرهنگی و رفتار شهری است که جذب کننده یک گردشگر است.

اطاعت در ادامه سخنان خود توصیه کرد که در استارت آپ های گردشگری در هنگام ارائه ایده خود این موضوع را مد نظر داشته باشید که از چه چیزی برای نشان دادن تبریز استفاده می کنید یا می خواهید با ایده خود چه مشکلی را برای گردشگر این شهر حل کنید و حوزه تاثیر گذار را فرهنگ، رفتار تولید و انتشار محتوای مناسب در نظر بگیرید.

وی در انتها بیان کرد: توجه به این موضوع که تبریز در فضاهای مجازی چه جایگاهی دارد امری ضروری ایست حتی فرهنگیست که هر فرد با به اشتراک گذاری حتی یک تصویر می تواند ترویج دهد.

 

هر ایده راه حلی برای حل مشکل

در ادامه، سینا نویدی کارشناس و مشاور مهندسی ارتباطات و فعال در حوزه استارت آپ ها که به عنوان تسهیل گر رویداد در اردوی کارآفرینی حضور دارد در خصوص نحوه ارائه ایده توضیح داد و گفت: هر فرد صاحب ایده که در جمع سالن حضور دارد اجازه بیان آن در صحنه را دارد باکمی جسارت روی صحنه بیایید و در زمان یک دقیقه که به شما اختصاص داده می شود بگویید با ایده خود کدام مشکل تبریز را می خواهید حل کنید، چه راه حلی دارید، به چه کسانی در تیم خود نیاز دارید و  یک نام را برای طرح خود انتخاب کنید.

اردوی کارافرینی

وی ادامه داد: در طی یک ساعت آتی با قرعه کشی ما بین ایده ها، 7 نفر را به عنوان صاحب ایده و سرگروه تیم انتخاب می کنیم و حضار از روی علاقه خود می توانند در گروه مورد نظر عضو شوند.

روز دوم ریداد

گزارش خبرنگار سرویس فناوری نصر، در روز دوم رویداد (پنجشنبه 8 مهر) تیم های تشکیل شده در فضایی که جهت استقرار گروه ها در مقابل تالار اندیشه تعبیه شده بود مستقر شدند و تجهیزات و امکانات مورد نیاز آنها در اختیارشان قرار گرفت.

اردوی کارافرینی

در طی روز دوم اعضای گروه، نام تیم ها، هدف و محصول مشخص شده و شروع به کار روی پروژه خود کردند، همزمان مربیان آرش میلانی (طراح محصولات نرم افزاری و طراحی نرم افزارهای دانشگاهی کاربردپذیر فعالیت می کند)، وحید حلاجی (در تیم نارمند، اپلیکیشن‌های پژوهش دانشگاهی و آموزش مداوم جامعه پزشکی را توسعه داد)، فرزام خجسته‌نیا (توسعه نرم‌افزار بصورت حرفه‌ای)، یوسف جمالی (فارغ التحصیل مدیریت اجرایی (EMBA) از سازمان مدیریت صــــنعتی ایران )، میلاد اسم‌زاده( برنامه نویسی ، طراحی و ساخت وب‌سایت و هم‌چنین مدلسازی و در کنوانسیون گردشگری 2017 مسئولیت واحد مدیا رو بر عهده دارد.)، نادره مشهور، وحید ناموری (دانش‌آموخته‌ی‌ گرافیک و طراحی هویت دیداری برند و رابط کاربر)، بهروز بختیاری )توسعه‌دهنده نرم‌افزار(  که در طی رویداد جهت راهنمایی و همراهی تیم ها حضور داشتند.

تیم ها:

تیم دهگردی(اوبا): معرفی جاذبه‌های روستایی و بافت سنتی، اصالت جمع و تجربه‌ی زندگی روستایی با ترتیب دادن تورهای گردشگری.

گروه رستوران میوه‌خوران : هدف این تیم ارائه‌ی خوراک سالم با بیس میوه و سبزی‌های معطر و دانه‌های روغنی است.

تیم اوز اویز(گوناخلیخ): هدف تیم پذیرایی از گردشگران در خانه های خود مردم تبریز به این ترتیب که هر خانواده از طریق وب سایت مرجع توانایی خود برای پذیرایی از توریست را اعلام کرده و گردشگر با توجه به علاقه خود با خانوتده ارتباط برقرار کند.

تیم رنگین‌کمان(شاد ون): هدف تیم زیبا‌سازی شهر با رنگ آمیزی ون ها مطابق با فرهنگ تبریز و رونق اقتصادی از طریق فروش وسایل صنایع دستی، یاد بودها، عکس و ابزاری که نماد فرهنگ تبریز به صورت سیار.

گروه  (ایزی پیزی)TIT: هدف طراحی کارت اعتباری برای گردش گران در غالب مستر کارت، توریست با تهیه این کارت دیگر نیازی به تبدیل عرض نخواهد داشت.

گروه سو (سرچه) : گروهی متشکل از متخصصان در حوزه‌ی گردشگری ، برندینگ ، گرافیک و برنامه نویسی است که به منظور گسترش فرهنگ آذربایجان در قالب مجموعه‌ی منسجم توریستی فعالیت می کنند.

تیم(راوی) history این تیم با هدف گردشگری داستان‌گونه شروع به فعالیت کرده و ایده‌ی این تیم روایت داستان‌هایی‌ست که در مکان انتخاب شده اتفاق افتاده است .طراحی اپلیکیشن برای گوشی های هوشمند که در اماکن تاریخی به صورت صوتی تاریخچه آن مکان را بیان کند.

در طی روز دوم فرزام خجسته‌نیا و بهروز بختیاری از مربیان حاضر کارگاه مدل بوم کسب و کار که برای آموزش نحوه درآمد زادایی از ایده، برنامه ریزی برای اجرای طرح، نحوه تامین نیازهای ایده برگزار کرده و از شرکت کنندگان درخواست شد برای گستردگی تفکر خود گشتی در محوطه پارک ائل گلی زده و  افراد رهگذر در مورد ایده خود پرسده سپس به محل باز گردند و روی طرح خود کار کنند.

اردوی کارافرینی

در ادامه رویداد کارآفرینی گردشگری مربیان جلساتی را برای تحلیل ایده‌ها و پیشرفت کار تاکنون، همچنین تصمیم‌گیری برای ارائه پیشنهاداتی برای پیشبرد هر چه بهتر اهداف رویداد تشکیل می داند.

در پایان روز دوم هر تیم در یک بوم مدل کسب وکار نحوه پیشرفت پروژه خود را ترسیم کرده و خلاصه ای از فعالیت ها را به منتورها ارائه دادند و برای روز سوم رویداد که قرار است با بیان طرح روی صحنه برنده مشخص شود آماده شدند.

روز سوم رویداد

صبح روز جمعه 9 مهر ماه حسن اطاعات مدیر عامل شرکت ایده های نوین پارسیان که برای برگزاری کارگاه نحوه‌ی ارائه کار‌های تیم‌ها به داوران و جذب سرمایه گذار حضور پیدا کرده بود جمع حاضر را به ورزش صبحگاهی در محوطه دعوت کرد و سپس کارگاه را برگزار کرد. در این کارگاه ده راهکار برای بیان هرچه بهتر طرح و نحوه جلب توجه سرمایه گذار به ایده آموزش داده شد.

در ادامه مرتضی آبدار مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برای بازدید از روند اجرای رویداد و عملکرد تیم ها به محل برگزاری آمد.

در ساعات بعد از ظهر رویداد اردوی کارآفرینی گردشگری مراسم اختتامیه استارت آپ ویکند برگزار شد. در ابتدای مراسم گروه ها به مدت 5 دقیقه طرح پیاده سازی شده خود را برای داوران حاظر در سالن ارائه دادند و  تا زمانی که داوران نتیجه رقابت سه روزه را اعلام کنند، مرتضی آبدار مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی مرتضی آبدار گفت: از دیدن این چنین حرکات خودجوش جوانان که حرکتی اقتصادی و برای نشان دادن توانایی هایشان در شهر تبریز است خوشحال می شویم.

وی ادامه داد: به تازگی 5 اتفاق مسر کننده از جمله ثبت تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی ، برگزاری اجلاس 32 کشور آسیایی، بررسی مشکلات گردشگری شهر با سفیران منطقه قفقاز، انتخاب تبریز به عنوان پایتخت فرش دستبافت جهان، انتخاب تبریز به عنوان پاکترین شهر ایران، سمپوزیم مجسمه سازی و در نهایت این رویداد نشان از  پیشرفت این شهر در زمینه گردشگری و فرهنگی می باشد.

آبدار اظهار کرد: با کمک جناب شهردار و مدیران ارشد شهری مسمم هستیم تبریز را تا سال 2018 به جایگاه فاخری بیاوریم و از هرگونه حرکت جوانان در این سو حمایت می کنیم. برنگان این رویداد پروپوزال ایده های خود را به دفتر میراث فرهنگی یا دبیرخانه تبریز 2018 آورده تا در جهت کمک به اجرایی شدن و اخذ مجوزهای لازم اقدامات انجام گیرد.

شریف نژاد رئیس دبیرخانه تبریز 2018 در تکمیل سخنان آبدار گفت: 2ماه از تاسیس این دبیرخانه می گذرد و تا کنون 370 پروژه و ایده چه از سوی جوانان تبریزی و چه از سوی کشورهای خارجی به دفتر ارسال شده است در همین راستا تلاش خواهیم کرد برای تبدیل تبریز به یک برند و تجاری سازی این شهر از ایده ها حمایت کنیم. وی گفت: سال 2018 یک تاریخ پایان نیست بلکه آغازی برای شناساندن نام تبریز به جهان است.

گزارش سرویس فناوری نصر حاکی است در انتهای مراسم اختامیه قادر صادقی و عسل راد مدیران اجرایی رویداد نام تیم های برنده را با بیان نمره امتیاز اعلام کرده و جوایز را اهدا کردند.

گروه اول: تیم راوی با کسب 216 امتیاز از 300

گروه دوم: دو تیم با امتیاز برابر در جایگاه دوم قرار گرفتند: تیم اوبا(دهگردی) و شاد ون با کسب 206 امتیاز

گروه سوم: تیم سو با پروژه سرچه با کسب 187 امتیاز

منبع:
آدرس کوتاه شده: