دوشنبه, ۲۳ فروردین ۱۳۹۵
۱۷:۵۷
۳۱
در نشست دیدوبازدید نوروزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی مباحثی مانند توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات، رفع موانع کسبوکار در حوزه فاوا، تعدد مراکز صدور مجوز و غیره موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت.
ناصر علی سعادت رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و مجتبی جعفری قائم مقام و معاون امنیت مرکز ملی فضای مجازی به همراه جمعی از اعضای شورای مرکزی سازمان، هیات مدیره سازمان تهران و ... در این نشست حضور داشتند.در این مراسم دیدار، جواد اعتماد و سیدعل موسوی هم به نمایندگی از استان آذربایجان شرقی در آن حضور داشتند،
مشارکت بخش خصوصی در سیاستگذاری حوزه فاوا
دبیر شورای عالی فضای مجازی در ابتدای نشست بابیان اینکه رفع تحریمها، امیدها برای بهبود اقتصاد کشور را افزایش داده است، گفت: در سال آینده باید تلاش کنیم با بهرهگیری از توانبخش خصوصی، حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را به جایگاه شایسته آن برسانیم. باید مقدمات مشارکت سازمان نظام صنفی رایانهای و بخش خصوصی را در سیاستگذاریهای کلان و حکمرانی کشور فراهم کنیم.
فیروزآبادی با اشاره به اینکه از دی ماه در ابتدای جلسات شورای عالی فضای مجازی به موانع کسبوکار پرداخته میشود، افزود: این گزارشها اگر بهطور مستقیم به تصمیمگیری و سیاستگذاری منجر نشود، به سمع و نظر مسئولان کشور میرسد و در نگاه کلان و در فرآیند تصمیم سازیها موثر خواهد بود. برای مثال در این نشستها گزارشهایی درباره دشواریهای شرکتهای تولیدکننده محتوا ارائه شد که باید برای آنها فکری کرد.
او همچنین پیشنهاد داد سازمان نظام صنفی رایانهای در تهیه گزارش موانع کسبوکار در فضای مجازی با شورا همکاری کند و افزود: باید سختگیریها برای فعالان و دارندگان کسبوکارهای داخلی را کاهش دهیم و با سیاستهای حمایتی حداقل به مدت یک سال آنها را تحت پوشش حمایتی قرار دهیم تا با فراغ بال سرویسها و خدمات مناسب ارائه کنند.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور نیز ضمن تبریک سال نو از رویکرد حمایتی شورا نسبت به بخش خصوصی استقبال کرد و گفت: سازمان نظام صنفی رایانهای پس از یک دهه فعالیت، اکنون در نقطهای قرار دارد که توان کافی برای مشارکت در امور کلان سیاستگذاری در حوزه فاوا را دارد.
سعادت انحلال سه شورای موازی با شورای عالی فضای مجازی در ابتدای سال 1395 را به فال نیک گرفت و گفت: امیدواریم این تصمیم بهجا آغازی بر تصمیمات و سیاستگذاریهای کلان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد و شاهد سالی پویا برای صنف و صنعت ICT کشور باشیم.
شورای عالی فضای مجازی پیگیر مطالبات صنف خواهد بود
در ادامه نشست نیز حاضران، مسائل و موضوعات موردنظر خود را با دبیر شورای عالی فضای مجازی در میان گذاشتند. بهناز آریا رئیس کمیسیون افتا سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران بر یکسانسازی مراجع صدور مجوز اشاره کرد و گفت: شرکتها به حق سازمانها و نهادهای دولتی برای احراز صلاحیت و احراز هویت شرکت های خصوصی احترام میگذارند اما اینکه بر هر اقدام و فعالیتی باید از نهادهای متعدد مجوز دریافت شود علاوه بر تحمیل هزینه، زمانبر نیز هست. برای مثال نمایشگاه افتا که اولین دوره آن با موفقیت چشمگیری برگزار شد نیز با مسئله مراجع متعدد صدور مجوز مواجه است که تقاضا داریم شورای عالی فضای مجازی راهکاری برای این مسئله پیدا کند.
فیروزآبادی با اعلام اینکه شورای عالی فضای مجازی آماده هر نوع همکاری و تعامل با بخش خصوصی است، در پاسخ به این تقاضا گفت: در شورا پیگیر مسائل مرتبط با برگزاری نمایشگاه افتا هستیم. در حال حاضر نیز برای تدوین سند افتا اقداماتی انجامشده که بهزودی به اطلاع عموم میرسد.
جواد اعتماد رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان آذربایجان شرقی نیز به طرح مسئله نظام مهندسی فاوا در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: سازمان نظام صنفی رایانهای که تاکنون نزدیک به 11 سال از فعالیت رسمی آن میگذرد قادر به برآورده کردن تمام انتظاراتی است که از یک نظاممهندسی میرود. بنابراین از شورای عالی فضای مجازی درخواست میکنیم با عنایت به این مسئله در تحقق اهداف سازمان که همان ارتقا و توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور است ما را همراهی کند.