04/09/1403  
 
شنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ ۱۸:۵۵ ۳۴
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار سازمان
چچ
بزرگترین پروژه شهر هوشمند تبریز عملیاتی می شود

مدیر عامل سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری تبریز:

بزرگترین پروژه شهر هوشمند تبریز عملیاتی می شود

مدیر عامل سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری تبریز از از احداث تونل ارتباطی، به عنوان بزرگترین پروژه شهرداری تبریز در سال 95 خبر داد.

به گزارش شهریار به نقل از سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری تبریز، رضا پاک نهاد با حضور در برنامه تلویزیونی تبریزیم به تشریح برنامه های آتی شهرداری تبریز در حوزه آمار و فناوری اطلاعات پرداخت و گفت: فعالیت دستگاههای حفار در زمینه مخابرات و فیبر نوری که بزرگترین پروژه شهرداری تبریز است، به زودی آغاز می شود. در این پروژه مشارکتی بالغ بر یکصد میلیارد تومان توسط سرمایه گذار هزینه خواهد شد.

 وی با اشاره به احداث تونل ارتباطی تبریز خاطر نشان کرد: ما برای اینکه هم به نیازهای شهر الکترونیک و شهرداری الکترونیک و شهروند الکترونیک همچنین نیازهای در حال حاضر و هم نیاز های مختلف و متنوع آینده بتوانیم جوابگو باشیم باید باید به اصلی ترین زیرساخت یعنی ارتباطات توجه ویژه داشته باشیم. همچنان که باید به زیر ساخت های بزرگراه ها به خوبی توجه شود تا خودروها با سرعت و امنیت به مقصد برسند، شبکه ارتباطی هم شباهت زیادی به بزرگراه ها دارد و باید سرعت و امنیت را در این شبکه ارتباطی فراهم کنیم. 

 پاک نهاد گفت: در شهر تبریز هر روز شاهد حفاری های متعدد در مسیرهای گوناگون هستیم به این منظور تونل ارتباطی مشترک شهری طراحی شده است که در این شبکه ارتباطی، گسترده وسیعی از شهر تبریز پوشش داده می شود. بدیهی است که در مدیریت چنین شهری با این وسعت علاوه بر ارتباطات زمینی، ارتباطات الکترونیکی هم لازم است و بهترین و راحت ترین راه برای این منظور، توسعه شبکه های ارتباطی فیبر نوری است. 

وی ضمن تاکید بر انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 اظهار داشت: باید چشم انداز روشنی برای تبریز 2018 داشته باشیم و وظیفه تک تک سازمان های شهرداری است که جهت گیری همه فعالیت ها به سمت تبریز 2018 باشد. ما نیز اگر بخواهیم در حوزه آمار و فناوری اطلاعات برای تبریز 2018 عملکردی در خور شأن داشته باشیم و طبق شاخص های بین المللی بخواهیم کاری کنیم باید شهرداری تونل ارتباطی مشترکی ایجاد کند و مانع حفاری دیگر ادارت شود تا همگی بدون حفاری از شبکه مشترک آماده استفاده کنند. با اجرای این پروژه برای اماکن اداری، تجاری و مسکونی شبکه فیبر نوری با استاندارد بین المللی ارایه خواهد شد تا حداقل نیازمندی های یک شهروند را توسط شبکه های ارتباطی فیبری که از ایمن ترین شبکه ها هستند تأمین کنیم. اگر این امر محقق شود، تمامی دستگاههای اداری به جای حفاری های روزانه و یکبار مصرف در صورت نیاز می توانند از این شبکه آماده استفاده کنند.   

وی با بیان اینکه روش های مختلفی برای ایجاد فیبر نوری وجود دارد، افزود: روش های قدیمی تری شبکه ملی مخابرات ایران اجرا کرده ایراد اصلی اش این است که انعطاف پذیر نیست و در هر کوچه و معبری نمی تواند توسعه پیدا کند. البته در سال های اخیر روش دیگری به کار برده می شود و با شکاف مختصری در لابلای آسفالت، این شبکه فعال می شود اما عیب این روش هم سهل الوصول بودنش است به طوری که با معمولی ترین ترمیم آسفالت به راحتی آسیب پذیر است. برای مثال در خیابان خاقانی با ترمیم آسفالت بارها شاهد اختلال در شبکه فیبر نوری شده ایم یا در حوزه منطقه3و 4شهرداری تبریز. 

پاک نهاد اظهار داشت: حفاری تونل ارتباطی مشترک کاملا مکانیزه و بدون دخالت دست خواهد بود یعنی از مرحله برش آسفالت تا مرحله کابل گذاری و بتن ریزی و ترمیم توأمان و یکجا و مکانیزه انجام می شود. این شبکه در عرض 13 سانتی متر و عمق 40 سانتی متری و محصور در بتن که هیچ گونه آسیبی متوجه این تونل نیست، احداث می شود و در عین حال سالهای سال قابلیت توسعه دارد. البته حجم بالایی ظرفیت خالی پیش بینی شده است و تمام نیازهای متصور سال های بعدی را پوشش می دهد و نیاز به حفاری های جدید کاملا منتفی می شود. 

منبع:
آدرس کوتاه شده: