03/09/1403  
 
یکشنبه, ۰۵ آبان ۱۳۹۲ ۰۲:۱۵ ۲۷
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار سازمان
چچ
پیش بینی گزارش وضعیتICT در پایان 100 روز اول دولت تدبیر و امید

پیش بینی گزارش وضعیتICT در پایان 100 روز اول دولت تدبیر و امید

دولت یازدهم نزدیک به 30 روز تا پایان دوره 100 روزه اول فعالیت زمان دارد. مقرر شده است که در پایان این مدت، دولت گزارشی از وضعیت کشور به مردم ارایه کند و بعد از آن وارد برنامه‌های خود براساس تحلیل 100 روزه شود.

در این مدت وزارتخانه‌ها تغییرات و تحولات مدیریتی و ساختاری زیادی انجام داده‌اند که شاید وزارت نفت و وزارت صنعت را بتوان پیشتاز این تحولات دانست. 
وزارت ارتباطات در میان سایر وزارتخانه‌ها تقریبا از نظر تغییر و تحول در رده‌های آخر قرار می‌گیرد، برخی معاونت‌ها صرفا شاهد تغییرات در حد معاون بوده و برخی معاونان سابق این وزارتخانه نیز در سمت خود ابقا شده یا به معاونت دیگر  رفته‌اند.
از نظر ساختاری، اگرچه وزارت ارتباطات وعده بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات و سازمان فضایی به این وزارتخانه را داده بود؛ اما براساس اخبار سازمان فضایی در نهاد ریاست جمهوری ماندنی شده و مرکز تحقیقات هم یکی از مراکز چالش‌برانگیز میان این وزارتخانه و شورای عالی فضای مجازی بود، ظاهرا به وزارتخانه  بازگشت.
از نظر برنامه‌ای اما هنوز خبری از وزارت ارتباطات به گوش نمی‌رسد. این وزارتخانه در مدت اخیر بیشترین تمرکز و درگیری خود را با شرکت مخابرات ایران و شرکت ارتباطات سیار گذاشته است و از سایر بخش‌های این وزارتخانه و برنامه‌های احتمالی آنها خبری در دست نیست. 
در این میان تنها معاونت این وزارتخانه که از برنامه‌ها و وضعیت فعلی خود گزارش داده، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی است که با تاکید بر اینکه وضعیت ICT از وجود اختلاف فاحش با اهداف کمی و کیفی برنامه پنجم توسعه حکایت دارد، گفته است که بودجه سال 93 براساس جبران عقب ماندگی فناوری اطلاعات و ارتباطات تعریف می‌شود. 
به گفته وی، گزارش وضعیت موجود از بعد کمی و کیفی و سرمایه‌گذاری تا 15 آذرماه تدوین و به وزیر ارتباطات ارایه  می‌شود. 
به این ترتیب تنها معاونتی که ظاهرا تا پایان دوره 100روزه تحلیل وضعیت کشور گزارش خود را به وزیر ارتباطات ارایه خواهد کرد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی است. اگرچه باید بر این نکته نیز تاکید کرد که بخش‌های قابل توجهی از وزارت ارتباطات تحت پوشش گزارش مذکور خواهند بود و ظاهرا معیارها نیز برنامه پنجم توسعه خواهد بود. معیاری که دولت قبلی دستیابی به برخی اهداف آن را غیرممکن  می‌دانست.
به هر حال اگرچه شخص وزیر ارتباطات در برنامه‌ پیشنهادی خود به مجلس و اظهاراتش از نخستین روز وزارت مواردی را مطرح کرده، اما باید منتظر ماند و دید در پایان
 100 روز اول دولت، می‌توان منتظر ترسیم وضعیت دقیقی از صنعت ICT کشور و راه‌های دستیابی به اهداف برنامه پنجم توسعه باشیم  یا نه؟

علی شمیرانی

منبع:
آدرس کوتاه شده: