05/09/1403  
 
شنبه, ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ ۰۱:۴۶ ۲۷
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار سازمان
چچ
رسانه‌های اجتماعی، سلاح یا فرصت

واکنش های متفاوت به انتشار حوادث غزه در اینترنت

رسانه‌های اجتماعی، سلاح یا فرصت

شکی نیست که تا پیش از این روزهای خونین غزه، قدرت رسانه‌های اجتماعی، به خصوص شبکه‌های اجتماعی بارها به رخ دولت‌ها کشیده شده است؛ بهار عربی، جام جهانی، انتخابات ریاست جمهوری در ایران و ده‌ها نمونه دیگر.

بهار ادیبان
اطلاع‌رسانی خبرنگاران، عکاسان، فعالان حقوق بشر و کاربران عادی در غزه درباره آنچه این روزها در این باریکه می‌گذرد. اما طی دو ماه اخیر استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای اطلاع‌رسانی وارد مرحله جدیدی شده. از زمانی که داعش بعد از عراق به شبکه‌های اجتماعی نفوذ کرد و حالا نبض رسانه‌ای غزه در این شبکه‌ها می‌تپد. 

انتشار را متوقف کنید
هنگامی که داعش شروع به پیشروی در خاک عراق کرد، خبرهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شد، منحصر به اخباری بود که کاربران در سایت‌ها خبری و روزنامه‌ها می‌خواندند. اما طولی نکشید که شبکه‌های اجتماعی پر شد از تصاویری از جنایات این گروه و اخبار وحشتناکی که یا از سمت طرفداران این گروه منتشر می‌شد، یا از سمت کاربران مخالف. طولی نکشید که کاربران واکنش‌های مختلفی نسبت به اشتراک گذاری این اخبار و تصاویر نشان دادند. بعضی از کاربران با اعتراض به انتشار تصاویر خشونت آمیز و خونین در تایم‌لاین‌ شان، از دوستان خود می‌خواستند که به خاطر آسیب روحی که به آنها وارد می‌شود، این کار را متوقف کنند. از سوی دیگر بعضی دیگر از کاربران از دوستان‌شان درخواست می‌کردند که با متوقف کردن به اشتراک‌گذاری عکس‌ها و ویدیوهای جنایات داعش، جلوی ایجاد وحشت را در جامعه و شبکه‌های اجتماعی بگیرند.
این واکنش‌ها در مورد جنگ خونین غزه طی دو هفته گذشته شدیدتر شده است. بیشتر کاربران هنگامی که با اخبار کشتار کودکان در غزه روبه رو می‌شوند یا عکس‌های آن را در تایم‌لاین‌های خود در شبکه‌های اجتماعی می‌بینند، از دیگران درخواست می‌کنند که صحنه‌های خشونت‌آمیز منتشر نکنند چون باعث می‌شود دچار آسیب روحی و روانی شوند.

 رسانه‌ای که سلاح شده
شاید هیلاری کلینتون اولین سیاستمداری باشد که ضمن درک اهمیت نقش شبکه‌های اجتماعی در زندگی امروز تاکید می‌کند که از رسانه‌های اجتماعی نباید به عنوان سلاح استفاده شود. این اظهار نظر کلینتون مقارن شده با کشتار خونین اسراییل در غزه. بر کسی پوشیده نیست که این روزها توییتر یکی از اصلی‌ترین ابزارهای اطلاع‌رسانی سریع برای کاربران است ، چه خبرنگار باشند، چه عکاس و چه از مردم عادی. بسیاری از کاربران در سراسر دنیا برای دنبال کردن لحظه به لحظه آنچه در غزه می‌گذرد، سراغ توییتر می‌روند. هفته گذشته هنگامی که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا در دفتر اصلی توییتر در سانفرانسیسکو صحبت کرد، گفت: رسانه‌های اجتماعی نباید به عنوان سلاح استفاده شود.
وی که در بازدید یک روزه‌اش از دره سلیکون، از گوگل و فیس‌بوک نیز دیدار کرد،  از گسترش استفاده مردم از رسانه‌های اجتماعی صحبت کرد. وی گفت: امروز بسیاری از مردم از رسانه‌های اجتماعی برای دستیابی به آخرین اطلاعات و برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می‌کنند. اما این یک واقعیت است که رسانه‌های اجتماعی امروز به عنوان یک سلاح استفاده می‌شود نه به عنوان 
یک فرصت.
وی اظهار امیدواری کرد که روزی برسد که رسانه‌های اجتماعی برای مکالمه و آشتی نه برای بحث و مجادله مورد استفاده قرار گیرد.هیلاری کلینتون مدت زیادی نیست که از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کند. او حدود یک سال پیش به توییتر پیوست و یک صفحه تایید نشده در فیس‌بوک دارد که برای معرفی کتب جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.وزیر پیشن امور خارجه آمریکا در صحبت‌های خود در دفتر اصلی توییتر به نقش رسانه‌های اجتماعی در انتخابات اشاره کرد. کلینتون نامزد احتمالی حزب دموکرات برای انتخابات سال 2016 است. نامزدی او برای انتخابات ریاست جمهوری هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است. اما شکی نیست که رسانه‌های اجتماعی بخش مهمی از استراتژی مبارزات انتخابی وی خواهد بود.

منبع:
آدرس کوتاه شده: