یکشنبه, ۰۴ خرداد ۱۳۹۳
۱۹:۰۷
۲۸
ماه فوریه گوگل از پروژهای جدید با نام Tango خبر داد؛ گوشی هوشمندی که با استفاده از تعدادی حسگر، توانایی بازسازی سه بعدی فضای پیرامون را دارد. هماکنون خبر میرسد، این پروژه تغییرات اساسی در سختافزار داشته و ساخت یک تبلت سه بعدیساز در دستور کار گوگل است.
در ماه فوریه بود که پروژه تانگو گوگل رونمایی شد. گروه برنامهنویسان و مهندسان طراح گوگل با نام ATAP – aka Advanced Technology and Projects – اعلام کردند، این پروژه در اصل یک گوشی هوشمند و مجهز به حسگرهای ۳D است و این قابلیت را دارد که فضای پیرامون را شبیهسازی سهبعدی کند.
آن گونه که گوگل از آغاز توضیح داده بود، این دستگاه نخست تنها در اختیار طراحان و مهندسانی خواهد بود که از سوی ATAP شناسایی و تأیید شوند و پس از آنکه مراحل طراحی و توسعه آن به پایان رسید، در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. این گوشی هوشمند اندرویدی آن گونه که گفته شده، گوشی ۵ اینچی است که در راستای اهداف Scaning گوگل طراحی شده است.
آن گونه که «جانی لی» سرپرست تیم برنامهنویسی ATAP گفته، این گوشی یک بسته از انواع فناوریهای غیرعادی برای یک گوشی هوشمند است. در قاب جلو این گوشی، دوربینی با لنز Wide قرار گرفته و در قاب پشت، یک دوربین High Speed ۴ مگاپیکسلی RGB-IR به همراه یک دوربین Motion-Tracking و یک دوربین تخمین عمق فضا قرار دارد.
اما از مغز درونی این گوشی هوشمند باید گفت، دو پردازشگر جداگانه کار سنگین آن را هدایت میکنند، به گونهای که به گوشی این اجازه را میدهند دقیقا کاری که چشم انسان انجام میدهد، بازسازی و بازنمایی کند. این دو پردازشگر در همکاری با هم اقدام به ساخت نمای سه بعدی از فضای پیرامونی میکنند.
این گوشی هوشمند، دومین نمونه آزمایشی است که گوگل از این دستگاه ارائه کرده است. نمونه اولیه آن ATAP که در نیمه نخست سال ۲۰۱۳ مشغول کار بر روی آن بود، تبلت ۷ اینچی را شامل میشد که البته بسیار ناقص بود.
حال خبرها حاکی از آن است که گوگل دوباره به این تبلت روی آورده و قرار است، ۴ هزار نسخه از آن را در ماه آینده میلادی در اختیار طراحان و برنامه نویسان گذارد تا اقدام به تولید نرم افزارهایی برای کار با قابلیتهای ۳Dسازی این تبلت کنند.
در پاسخ به اینکه چرا گوگل دوباره به سمت تولید یک تبلت بازگشته، چندین دلیل آمده است؛ یکی از این دلایل، کاهش هزینههاست که به گوگل اجازه آن را میدهد با سختافزارهای بزرگتر هزینهها را تا اندازهای کاهش دهد و از هزینههای مینیاتوریسازی پزهیز کند.
دلیل دیگری که در این راستا عنوان شده، عمر باتری است. از آنجایی که پردازش سه بعدی عملیات سنگین و انرژیبر است، قطعا این دستگاه نیازمند یک باتری غولپیکر خواهد بود که جای دادن آن در یک تبلت به مراتب سادهتر از یک گوشی هوشمند است. در واقع سایزی به اندازه سایز Google Nexus ۷ دست و بال گوگل را برای تأمین انرژی دستگاه خود باز میگذارد.
اما به هر دلیل، آنچه مهم است، اینکه گوگل در نظر دارد، ماه آینده پروژه جدید خود را کامل روانه بازار کند و گویا هدف اصلی گوگل از این کار، پا گذاشتن در رقابتی است که پیش از این مایکروسافت و اپل به شدت در آن مشغول بودهاند. حال گوگل تلاش دارد در زمینهای متفاوت، رقابت را به پیش برد.