04/09/1403  
 
سه شنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ ۲۱:۵۳ ۴۳
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار سازمان
چچ
بیمه کالاهای کامپیوتری کلاهبرداری است

رئیس اتحادیه فناوران رایانه اعلام کرد

بیمه کالاهای کامپیوتری کلاهبرداری است

رئیس اتحادیه فناوران رایانه با اعلام هشدار در مورد برگه‌های گارانتی که به‌عنوان بیمه به خریداران کالاهای دیجیتالی و کامپیوتری از سوی برخی فروشندگان داده می‌شود، گفت: مقوله‌ای به نام بیمه در کالاهای رایانه‌ای نداریم. سید مهدی میرمهدی در گفت‌وگو با «مهر»، با اشاره به وضعیت نابسامان گارانتی‌ها در بازار کامپیوتر و اصرار برخی فروشندگان به خریداران که به جای گارانتی از کارت بیمه استفاده کنند، گفت: ما 100 درصد مخالف این موضوع هستیم و فروشندگان به هیچ عنوان حق ندارند کارت بیمه برای محصولات دیجیتالی به مشتری عرضه کنند و این یک نوع کلاهبرداری آشکار است.

اظهار بی اطلاعی بیمه مرکزی از کارت بیمه محصولات دیجیتالی رئیس اتحادیه صنف رایانه با اشاره به جلساتی که از سوی این اتحادیه با بیمه مرکزی در مورد کارت بیمه محصولات کامپیوتری برگزار شد، گفت: بیمه مرکزی در این زمینه اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته ما اصلا در این زمینه خبر نداریم و ممکن است نمایندگی‌های بیمه این خدمات را بدون هماهنگی با بیمه مرکزی انجام دهند. وی با بیان اینکه در این راستا تفاهم‌نامه‌ای با بیمه مرکزی منعقد شده تا به تمام نمایندگی هایشان اعلام کنند که کالاهای دیجیتالی حق بیمه ندارند، افزود: در همین راستا با تمام نمایندگی‌های بیمه و کارگزاران نامه‌نگاری صورت گرفته و اطلاعیه‌ای از سوی بیمه مرکزی هم صادر شده تا جلوی این کلاهبرداری آشکار گرفته شود. براین اساس پیش‌بینی می‌شود که از سال 93 مقوله‌ای به نام بیمه در کالاهای فناوری نداشته باشیم. میرمهدی با اشاره به نمایندگی‌های بیمه ایران که اقدام به ارائه بیمه محصولات IT کرده اند، گفت: کارت بیمه کالاهای دیجیتالی پول اضافه‌ای است که برخی فروشندگان از خریدار دریافت می‌کنند، اما زمانی که مصرف‌کننده به دفاتر بیمه‌ای مراجعه می‌کند، کارشناس مشکل کالا را به نفع بیمه کارشناسی کرده و تشخیص نادرست در زمینه خدمات پس از فروش کالا می‌دهد. به این ترتیب مصرف‌کننده بهره‌ای از این خدمات نمی‌برد.

خسارت مصرف‌کننده برگردانده می‌شود
وی با بیان اینکه تعداد فروشگاه‌های متخلف در این زمینه از تعداد انگشتان دست فراتر می‌رود، ادامه داد: این موارد در کمیسیون شکایات اتحادیه صنف رایانه در حال بررسی است و چنانچه این فروشگاه‌ها مطیع قانون نباشند، حق ادامه کار نخواهند داشت و جواز کسب‌‌ آنها باطل می‌شود. میرمهدی با تاکید بر اینکه ما کارت بیمه را برای کالاهای دیجیتالی قبول نداریم و فروشنده‌ای که مصرف‌کننده را متقاعد کرده تا خدمات بیمه خریداری کند باید پاسخگو باشد، خاطرنشان کرد: خریداران و مصرف‌کنندگان می‌توانند در صورت مواجه شدن با مشکلاتی در این زمینه به کمیسیون بررسی شکایات اتحادیه مراجعه کنند که در این صورت یا دستگاه تعویض می‌شود یا خساراتی که به مصرف‌کننده وارده شده از فروشنده دریافت و به مصرف‌کننده بازگردانده می‌شود. رئیس اتحادیه صنف رایانه در مورد خدمات «وارانتی» که در بازار دیجیتال به جای «گارانتی» به مشتریان ارائه می‌شود نیز تصریح کرد: وارانتی در ایران اصلا معنی ندارد؛ با توجه به تحریم ایران، باید خدمات گارانتی در داخل کشور باشد و طبق قانون هیچ فروشنده‌ای حق فروش کالا بدون خدمات پس از فروش را به هیچ عنوان نخواهد داشت.
منبع:
آدرس کوتاه شده: