سه شنبه, ۲۴ دی ۱۳۹۲
۰۹:۵۰
۳۴
در نمایشگاه امسال لاس وگاس CES2014 شاهد معرفی دسکتاپ هایی مجهز به اندروید با تبلیغات فراوان بودیم.
این اولین تهدید واقعی سیستم عامل ویندوز روی کامپیوترهای رومیزی است که توسط اندروید واقعیت پیدا کرد. سالهاست که فروش کامپیوترهای دسکتاپ با کاهش روبرو شده که دلیل عمده آن ظهور و توسعه تبلت و گوشی های هوشمند بوده است که اغلب آنها اندرویدی هستند.
از سوی دیگر سال آینده شاهد پیشی گرفتن فروش تعداد تبلت نسبت به کامپیوترهای رومیزی خواهیم بود. کارشناسان رقم پیش بینی شده را 325 میلیون تبلت در مقابل 268 میلیون پی سی اعلام کرده اند.
بر اساس آمار موسسه تحقیقاتی گارتنر، رقم فروش 2 میلیارد گوشی هوشمند البته هر دو محصول کامپیوتر رومیزی و تبلت را پشت سر می گذارد که 1.1 میلیارد از این تعداد، مجهز به سیستم عامل اندروید است و این در حالی است که این رقم برای گوشی های مجهز به ویندوز تنها 360 میلیون گوشی خواهد بود.
بنابراین سازندگان پی سی و کامپیوترهای رومیزی دنبال جانشین برای جلوگیری از افت فروش کامپیوترهای ویندوزی هستند و به همین خاطر به سمت سیستم عامل اندروید گام برداشته اند تا جلوی ضررهای خود را بگیرند.
مایکروسافت با ویندوز فون، سرفیس و حالا با سخت افزار نوکیا که متعلق به خود کرده، جبهه جدیدی را گشوده تا اگر در بازار دسکتاپ کم قدرت شد، در نقاط دیگر جبران کند.
لری دیگنان در زد دی نت معتقد است اگر اندروید بتواند مشکلات امنیتی روی سیستم عامل خود را حل کند قطعا می تواند خطری واقعی برای ویندوز و سردردی برای مدیران آن باشد.
اگر مردم ویندوز نخرند، یعنی آفیس نمی خرند و بنابراین نیاز به این نخواهند داشت که از پلتفورم ویندوز فون به "آژر" Azure بروند.
تاکنون دسکتاپ و کامپیوترهای رومیزی حیات خلوت ویندوز و مایکروسافت بوده و اوپن سورس ها سالهای سال است که نتوانسته اند در تغییر سهم عمده ویندوز تاثیر گذاری زیادی داشته باشند.
شاید تقاضای کنونی برای اندروید رومیزی زیاد نباشد اما کم کم ویندوز خود را کم رنگ تر از گذشته می بیند. مشتریان کامپیوتر رومیزی می خرند نه به خاطر ویندوز، بلکه بتوانند کارهای خود را انجام دهند. ویندوز تاکنون تنها آپشن و حق انتخاب بوده و حالا این موضوع در حال تغییر است.
اگر دسکتاپ اندرویدی رواج پیدا کند، قطعا این موضوع از محیط های اداری شروع خواهد شد. مایکروسافت سعی کرده تهدیدات اندرویدی را با ویندوز آر تی جواب دهد اما بهتر هم می تواند کار کند. مقاومت مایکروسافت با سیستم عامل و محصولاتش در برابر تبلت های اندرویدی و کروم بوک طولانی خواهد بود. اغلب کمپانی های بزرگ سرمایه گذاری های سنگینی تحت زیرساختهای ویندوز کرده اند و به همین راحتی مسئله سوئیچ را انجام نخواهند داد. بنابراین به زودی شاهد تغییرات سریع و شگرف نخواهیم بود.
بحث تحولات فروش های پی سی ویندوزی نیز حکایتی دیگر دارد و ممکن است صنعتی مانند گیم بتواند همچنان ویندوز را استوار نگه دارد.
مردم هنوز پی سی ها و کامپیوترهای رومیزی خود را در گوشه خانه دارند و در ضمن برای کارهای روزانه و بیرون از خانه نیز از تبلت و گوشی هوشمند استفاده می کنند. اما مهمتر از خانه، اداره است که اگر در این قسمت تحول صورت گیرد، آنوقت می توان بازی را به نفع اندروید تعبیر کرد.
منبع: زد دی نت