01/07/1403  
 
سه شنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۲ ۰۰:۵۸ ۳۰
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار سازمان
چچ
پهنای باند بین الملل ایران باید 50 برابر شود

بر اساس الزامات برنامه پنجم

پهنای باند بین الملل ایران باید 50 برابر شود

نخستین نشست خبرگان فناوری اطلاعات کشور برای بررسی و تبادل نظر درباره مدل مفهومی‌شبکه ملی اطلاعات و نقشه راه دولت الکترونیکی با وزیر و معاونان وزارت ارتباطات، حضور مدیران فناوری اطلاعات دستگاه‌ها‌ی دولتی، کارشناسان و مدیران بخش خصوصی و رسانه‌ها‌ عصر دیروز برگزار شد.

8 سال پس از آنکه نخستین بار موضوع ایجاد شبکه ملی اطلاعات با نام بی مسمای «اینترنت ملی» مطرح شد، نخبگان فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از دستگاه‌ها‌ی دولتی و بخش خصوصی و دانشگاهی، دیروز در محل سالن همایش‌ها‌ی شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گردهم آمدند تا با «مدل مفهومی» این شبکه آشنا شوند.
در ابتدای این جلسه، نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات گفت: در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از تشکیل دولت یازدهم، مسوولات شبکه ملی اطلاعات فراخوانده شدند تا درباره این شبکه توضیح بدهند که در نهایت، اعضای شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات را مامور کردند که مدل مفهومی‌شبکه ملی اطلاعات را تعریف و ارایه کنند.
وی افزود: هم اکنون پیش نویس این مدل مفهومی‌آماده شده که قصد داریم با استفاده از نظر کارشناسان، نسخه نهایی را برای ارایه به شورای عالی فضای مجازی آماده کنیم.
وی افزود: ما امروز با انبوه تقاضای انباشته شده در تمامی‌حوزه‌ها‌ مواجه هستیم. در دوره مدیریت قبلی به نوعی عمل شده که به جای حل مشکل، با آثار و علایم مشکلات برخورد شده است وبه همین دلیل، امروز در پروژه‌ها‌ی فناوری اطلاعات وارتباطات، شاهد یکپارچگی نیستیم و هزینه‌ها‌ی سنگینی نیز تحمیل شده است.
 وی با بیان اینکه امروز به جای تصمیمات، مسایل روی میز اجرایی است، گفت: امروز همه دریافته اند که کلید حل مسائل اقتصادی در دست فناوری اطلاعات است و اگر چه در این زمینه در دوره ای غفلت شده است اما این به معنی حذف مساله نبوده و با تعامل بخش خصوصی و دولت می‌توان به اهداف مدنظر فائق آمد.
 در ادامه این جلسه، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه حضور خانواده فناوری اطلاعات در کنار هم، تلفیقی از دانش و تجربه را به وجود می‌آورد که برای پیشبرد کارها ضروری است، خواستار تداوم این جلسات و تشکیل کمیته‌ها‌یی برای پیگیری اظهارنظرهای کارشناسی نخبگان شد.
واعظی سپس گفت: دولت یازدهم بسیار امیدوار است که بتواند موجد تحول‌ها‌ی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شود و در بخش‌ها‌ی رشد اقتصادی، اشتغال و از این قبیل به فعالیت‌ها‌ در حوزه فناو ی اطلاعات و ارتباطات به عنوان پیشران توسعه امید بسته ایم.
وی با بیان اینکه فناوری اطلاعات در بخش خدمات 70 میلیون متولی دارد، گفت: مردم با مطالبات خود توسعه خدمات در این بخش را به پیش می‌برند. اما آنچه که بسیار اهمیت دارد و در عین حال بدون متولی مانده، نقش فاوا به عنوان پیش ران توسعه و زیرساخت اقتصاد است که قصد داریم در این بخش فعالی کنیم تا با گذر از گردنه‌ها‌یی مثل تحریم، به سرعت به سوی توسعه برویم و اقتصادی در شان مردم ایران داشته باشیم.
در ادامه این نشست، در پنلی تخصصی، نصرالله جهانگرد به تشریح مدل مفهومی‌شبکه ملی اطلاعات پرداخت.
به گفته وی، تمامی‌موارد مرتبط مندرج در سیاست‌ها‌ی ابلاغی رهبری، چشم انداز بیست ساله و برنامه‌ها‌ و مصوبات مختلف و همچنین تکالیف قانونی برنامه پنجم و قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات در تدوین این طرح مفهومی‌درنظر گرفته شده است. ضمن اینکه بررسی تحولات جهانی، تحلیل شرایط داخلی و محیط خارجی و تحلیل SWOT در مدل مفهومی‌شبکه ملی اطلاعات انجام شده است.
جهانگرد افزود: با تعریف این مدل مفهومی‌محورهای 14گانه ای تدوین شده که بر اساس آن، برنامه‌ها‌ و پروژه‌ها‌ی ملی و بخشی، نهادهای سیاست گذاری و اجرایی و همچنین منابع و اختیارات و تسهیلات مشخص می‌شود.
جهانگرد در ادامه با ارایه تعریفی از شبکه ملی اطلاعات، گفت: این شبکه، بستری جامع، گسترده و پوشا در کل کشور برای فراهم آوری، سازماندهی، ذخیره، انتشار و تبادل اطلاعات و خدمات بین آحاد جامعه در سطح ملی، در هر جا، هر زمان و برای همه کاربران است.
به گفته وی، شبکه ملی اطلاعات ترکیبی از تامین کنندگان، ارایه دهندگان و کاربران حقیقی و حقوقی منابع اطلاعات و خدمات است که در قالب روشی هماهنگ و با هدف خدمت به کاربران بهره برداری می‌شود.
بر اساس این مدل مفهومی، زیر سیستم‌ها‌ی شبکه ملی اطلاعات به صورت مستقل و جداگانه و با اهداف مربوط به خود طراحی و پیاده سازی می‌شود. اما در پهنه ملی در تعامل با یکدیگر و کاربران، در تبادل اطلاعات و خدمت رسانی از ضوابط و استانداردهای مصوب پیروی می‌کنند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات سپس به بیان انتظارات فرهنگی، امنیتی، فنی و اقتصادی از شبکه ملی اطلاعات پرداخت.
جهانگرد در ادامه با بیان اینکه ظرفیت موجود پهنای باند بین الملل کشور 120 گیگابیت، ظرفیت شبکه داخلی 3.2 ترابیت در ثانیه و تعداد پورت‌ها‌ی نصب شده ADSL در کشور کمی‌بیش از 5 میلیون و 400 هزار است، گفت: با توجه به الزامات برنامه ای و قانونی باید تا پایان برنامه پنجم 60 درصد خانوارها به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. بنابراین در دو سال آینده به حداقل 18 میلیون پورت 2مگابیت در ثانیه نیاز خواهیم داشت. به تعبیر دیگر، ظرفیت شبکه باید به 42.5 ترابیت و ظرفیت گیت وی بین الملل به 5 ترابیت در ثانیه برسد؛ یعنی 50 برابر.
در ادامه این جلسه در پنلی تخصصی به سوالات کارشناسان حاضر در جلسه پاسخ داده شد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: